آخرین مطالب ارسالی




















طرز تهیه سوپ کلم بروکلی
ابتدا پیازهای خرد شده را با یك قاشق كره آب شده مخلوط كنید و كنار بگذارید. سپس باقی كره را درون یك ظرف ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید.
مواد لازم برای 2 نفر
كره آب شده : 3 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده : نصف پیمانه
آرد : نصف پیمانه
آب مرغ یا آب گوشت : نصف پیمانه
كلم بروكلی ( خرد شده ) : 50 گرم
هویج پخته ( پوره شده ) : یك قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی : به مقدار دلخواه
پنیر چدار : 60 گرم
نمك و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا پیازهای خرد شده را با یك قاشق كره آب شده مخلوط كنید و كنار بگذارید. سپس باقی كره را درون یك ظرف ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید. آرد را به آن اضافه كنید و حدود 5 ـ3 دقیقه به هم بزنید. سپس آب مرغ یا گوشت را به ظرف اضافه كنید. حرارت را كم كنید و بگذارید حدود 20 دقیقه بجوشد. حالا كلم بروكلی، هویج و بعد پیاز را كه كنار گذاشته بودید، به مواد درون ظرف اضافه كنید. حدود 20 تا 25 دقیقه منتظر شوید تا سبزیجات كاملا پخته و نرم شود. نمك و فلفل را به اندازه دلخواه به آن اضافه كنید. در این حال سوپ باید كاملا غلیظ شده باشد. مواد را داخل مخلوطكن بریزید. خوب به هم بزنید تا حالت پوره پیدا كند، سپس دوباره به قابلمه برگردانید. حرارت را كمی زیاد كنید و پنیر چدار را به آن اضافه كنید. بگذارید تا مواد كاملا حالت یكنواخت پیدا كند. وقتی آماده شد، به اندازه دلخواه به آن جوز هندی بزنید و پس از تزئین، سرو كنید.
از آنجا كه این سوپ كالری بالایی دارد، برای كسانی كه از رژیمهای كاهش وزن استفاده میكنند یا چربی خون بالا دارند، توصیه نمیشود.
کلم بروکلی یکی از سبزیجات بسیار با ارزش است که سرشار از مواد مغذی می باشد و فواید بی شماری برای ارتقاء سلامتی انسان دارد.
مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم :
1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان ( SULFORAPHANE ) است که تعداد ،اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به
سرطان به خصوص سرطان سینه ، معده ، روده بزرگ ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند.
2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید ،
ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند.
3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C ، فیبر و بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A) یک
آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان ، آلزایمر ( فراموشی دوران پیری )، بیماری های قلبی ، آرتریت ( التهاب مفاصل ) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.
4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای
افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند.
5- کلسیم موجود در بروکلی ، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر کلسیم ، دارای ویتامین D نیز می باشد ، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند.
برچسبها: طرز تهیه سوپ کلم بروکلی, سوپ, کلم بروکلی